Tuin aan het water

Nieuwe zijtuin

Tuin aan het water

Locatie: Kropswolde

Nieuwe zijtuin

De zijtuin bij een bestaande tuin, gelegen aan het water, moest opnieuw worden ontworpen. De ruimtelijke opbouw van de bestaande tuin bestaat uit geometrische vormen en heeft een speelse symmeterie. De nieuwe zijtuin sluit daar mooi bij aan. Ook hier zijn geometrische vormen gebruikt en is er een goede balans tussen de beplante ruimtes en de openheid van het gazon en het terras. De strakke lijn van het pad wordt doorbreken, door de stapstenen in het gras. Het gazon loopt over de hele breedte. Hierdoor voelt de ruimte optisch groter dan het in werkelijkheid is. De beplanting zorgt voor een wisselend beeld gedurende de verschillende seizoenen en ze verzacht de strenge lijnen van het ontwerp. 

 

 

 

Janet Nieuwland nieuwsbrief

Blijf op de hoogte