Abstracte vormen tuin

Gevoel van ruimte

Abstracte vormen tuin

Locatie: Glimmen

Gevoel van ruimte

Het schilderij van Saloua Raouda Choucair Composition with Two Ovals - 1951 diende als inspratie voor deze tuin. Choucair is één van de weinige Libanese kunstenaars die zich bezighield met geometrisch abstract werk. 

De voortuin wordt voor een groot deel gedomineerd door twee parkeerplaatsen voor de auto's, maar op zo'n manier dat er voldoende ruimte blijft voor groene vormen en structuur. De beukenhaag vormt de parkeerplaats en ontneemt tegelijkertijd het zicht op de auto's vanuit de woonkamer. Door deze beukenhaag krijgt het kleine terasje voor het raam een intiem karakter, welke versterkt wordt door de prachtige schaduw border. Grote vlakken siergras zorgen hier voor volume, zwier en linken de tuin aan het omringende landschap. 

De liefde van de klant voor de hortensia's is terug te vinden in de zijtuin, waar de witte bloeiwijze en het frisse groene blad mooi afsteekt tegen de zwarte schutting. 

Twee abstract gevormde terassen  in de achtertuin, die ritmisch tenopzichte van elkaar zijn geplaatst, biedt de klant de mogelijkheid om te genieten van de ochtend- en avondzon. De bos-achtige beplanting rondom deze terassen met de meerstammige bomen, creëren een natuurlijk ogend geheel en zorgen ervoor dat de tuin optisch groter lijkt. De abstracte vormen worden binnen de border nog eens benadrukt door een verhoogd rand waardoor de indruk bestaat alsof de border in tweeën is gedeeld.

De oude betonklinkers zijn hergebruikt in de bestrating. 

Janet Nieuwland nieuwsbrief

Blijf op de hoogte